Ogłaszamy szkolny konkurs na potrawę wigilijną skierowany dla uczniów TŻiUG.
Do 17 grudnia należy przesłać zdjęcie potrawy wigilijnej w Waszej interpretacji wraz z recepturą.
Rozstrzygnięcie konkursu: 20 grudnia. Szczegółowy regulamin konkursu znajdziecie poniżej.
Powodzenia!
REGULAMIN
I. Postanowienia Ogólne
§ 1. Organizatorem konkursu jest Niepubliczne Technikum Zawodowe w Końskich Zakładu Doskonalenia Zawodowego w Kielcach.
§ 2. Zasady konkursu określa niniejszy regulamin, który wchodzi w życie z dniem ogłoszenia konkursu i obowiązuje do czasu jego rozstrzygnięcia.
§ 3. Konkurs trwa w terminie 04.12. – 17.12.
II. Przedmiot i cel konkursu
§ 4. Przedmiotem Konkursu są potrawy wigilijne.
§ 5. Celem Konkursu jest:
1. Rozwijanie uzdolnień twórczych i doskonalenie umiejętności kulinarnych uczniów;
2. Aktywizacja młodzieży w środowisku szkolnym;
3. Zachęcanie uczniów do prezentacji swoich dokonań;
4. Upowszechnianie idei współzawodnictwa pomiędzy uczniami;
5. Promowanie kierunku kształcenia: technik Żywienia i Usług Gastronomicznych.
III. Zadanie konkursowe
§ 6. Zadaniem uczestników konkursu będzie autorska interpretacja i przygotowanie dania wigilijnego w oparciu o surowce i produkty tradycyjnie wykorzystywane w daniach wigilijnych.
IV. Uczestnicy konkursu
§ 7. Konkurs jest konkursem wewnętrznym – szkolnym.
§ 8. W konkursie mogą wziąć udział jedynie uczniowie Niepublicznego Technikum Zawodowego w Końskich, którzy kształcą się na kierunku: Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych.
V. Zasady przeprowadzenia konkursu
§ 9.
Warunkiem udziału w konkursie jest:
1. Przygotowanie autorskiej potrawy wigilijnej w oparciu o tradycyjne, ogólnodostępne składniki;
2. Sporządzenie receptury potrawy, zawierającej jej nazwę;
3. Wykonanie dokumentacji fotograficznej – zdjęcia potrawy;
4. Przesłanie do dnia 17 grudnia 2020 r. sporządzonej receptury potrawy i zdjęć (maksymalnie 3 fotografie potrawy) na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. .
§ 10. Komisja konkursowa w składzie: Dyrektor Szkół ZDZ w Końskich lub wyznaczona przez niego osoba oraz nauczyciele przedmiotów gastronomicznych, nadzoruje przebieg konkursu oraz dokonuje oceny przygotowanych potraw.
§ 11. Komisja dokonując oceny nadesłanych prac będzie brała pod uwagę oryginalność i pomysłowość przepisu oraz prezentację potrawy (w formie przesłanych zdjęć).
VI. Nagrody
§ 12. Nagrodami w konkursie będzie drobny sprzęt AGD oraz przybory kuchenne.
VII. Rozstrzygnięcie konkursu
§ 13. Rozstrzygnięcie konkursu odbędzie się 20 grudnia 2020 r.
§ 14. Wyniki konkursu zostaną ogłoszone i udostępnione za pomocą strony internetowej Szkół oraz profili w mediach społecznościowych.
VIII. Postanowienia końcowe
§ 15. Decyzje Komisji Konkursowej są ostateczne i nie przysługuje od nich odwołanie.
§ 16. Udział w konkursie oznacza wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych oraz wykonanych fotografii. Informacje o nagrodzonych i ich produktach zostaną podane do publicznej wiadomości przez organizatora konkursu.