Tłusty Czwartek w Szkołach ZDZ Końskie, to już szkolna tradycja, która polega na kilkudniowych przygotowaniach różnych polskich specjałów. Pod czujnym okiem Pani Małgorzaty Dudzik uczniowie róznych klas na kierunku Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych przygotowują wytrwale różne przekąski i słodkości.
Co roku w Tłusty Czwartek na terenie szkoły trwał kiermasz wypieków, z którego dochód był przeznaczany na cele charytatywne.
W tym roku niestety forma zostąła zmieniona, lecz przygotowania trwają nieprzerwanie od kilku dni ;)
Serdecznie zapraszamy do obejrzenia klipu promującego młodzież z klasy ITŻ
11 lutego obchodzimy Europejski Dzień Numeru Alarmowego 112
Wojewoda Świętokrzyski zaprasza uczniów szkół podstawowych z województwa świętokrzyskiego do udziału w konkursie plastycznym „112 - zawsze w gotowości”.
Celem przedsięwzięcia jest rozpowszechnienie wiedzy na temat numeru alarmowego 112 oraz podkreślenie jego roli i znaczenia w ratowaniu życia, zdrowia, mienia i środowiska.
Konkurs organizowany jest w ramach obchodów Europejskiego Dnia Numeru Alarmowego 112.
Więcej informacji oraz regulamin konkursu:
Świętokrzyski Urząd Wojewódzki Konkurs - 112 zawsze w gotowości
I Szkolny Konkurs Kulinarny na potrawę wigilijną rozstrzygnięty ????
Celem Konkursu było między innymi rozwijanie uzdolnień twórczych i doskonalenie umiejętności kulinarnych uczniów, a także zaktywizowanie młodzieży z kierunków Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych do podjęcia wyzwania i zaprezentowania swoich potraw.
Bardzo miło nam ogłosić że w I-szym Szkolnym Konkursie Kulinarnym został wyróżniony przepis nadesłany przez ucznia klasy III TŻiUG Tomasza Berusa
Śledź w occie z jabłek z kardamonem oraz śledź w jogurtowej śmietanie z kiszonym burakiem
Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów ????