zapisy 2023

Tłusty Czwartek w Szkołach ZDZ Końskie, to już szkolna tradycja, która polega na kilkudniowych przygotowaniach różnych polskich specjałów. Pod czujnym okiem Pani Małgorzaty Dudzik uczniowie róznych klas na kierunku Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych przygotowują wytrwale różne przekąski i słodkości.

Co roku w Tłusty Czwartek na terenie szkoły trwał kiermasz wypieków, z którego dochód był przeznaczany na cele charytatywne. 

W tym roku niestety forma zostąła zmieniona, lecz przygotowania trwają nieprzerwanie od kilku dni ;)

Serdecznie zapraszamy do obejrzenia klipu promującego młodzież z klasy ITŻ

Tłusty Czwartek na pracowni gastronomicznej w ZDZ Końskie

11 lutego obchodzimy Europejski Dzień Numeru Alarmowego 112

Wojewoda Świętokrzyski zaprasza uczniów szkół podstawowych z województwa świętokrzyskiego do udziału w konkursie plastycznym „112 - zawsze w gotowości”.

Celem przedsięwzięcia jest rozpowszechnienie wiedzy na temat numeru alarmowego 112 oraz podkreślenie jego roli i znaczenia w ratowaniu życia, zdrowia, mienia i środowiska.

Konkurs organizowany jest w ramach obchodów Europejskiego Dnia Numeru Alarmowego 112.
Więcej informacji oraz regulamin konkursu:


Świętokrzyski Urząd Wojewódzki Konkurs - 112 zawsze w gotowości

 

Organizacja nauki w szkołach i placówkach po feriach! Od poniedziałku 18. stycznia uczniowie szkół ponadpodstawowych rozpoczynają naukę w systemie zdalnym, a także kształcenie praktyczne w formie stacjonarnej, oparte na zasadach bezpieczeństwa i wytycznych sanitarnych sprzed ferii.

I Szkolny Konkurs Kulinarny na potrawę wigilijną rozstrzygnięty ????

Celem Konkursu było między innymi rozwijanie uzdolnień twórczych i doskonalenie umiejętności kulinarnych uczniów, a także zaktywizowanie młodzieży z kierunków Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych do podjęcia wyzwania i zaprezentowania swoich potraw.

Bardzo miło nam ogłosić że w I-szym Szkolnym Konkursie Kulinarnym został wyróżniony przepis nadesłany przez ucznia klasy III TŻiUG Tomasza Berusa
Śledź w occie z jabłek z kardamonem oraz śledź w jogurtowej śmietanie z kiszonym burakiem

Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów ????


 

 

 

VR